20:42:24    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 10 mei 2014 18:19 uur, laatst gewijzigd op 11 mei 2014 14:11 uur

Wereldwinkel doet prima zaken

Wereldwinkel doet prima zaken

Op de foto: De vrijwilligers Diny van Heertum (links) en Ninette Pennings van de Boxtelse Wereldwinkel konden zaterdag terugkijken op een geslaagde Fairtrade-dag. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Hoewel het weer bepaald niet meewerkte en het plan om diverse producten voor het pand aan de Rechterstraat te presenteren in het water viel, deed de Wereldwinkel Boxtel zaterdag toch prima zaken.

Volgens de medewerkers Diny van Heertum en Ninette Pennings van de Wereldwinkel waren zaterdag vooral artikelen als sieraden, zeepjes, woonaccessoires en hebbedingetjes in trek. Of de goede verkoop te maken had met het feit dat het zaterdag Fairtrade-dag was of een dag later Moederdag konden de twee vrijwilligers niet zeggen.

,,Ik denk dat beide dagen ermee te maken hebben”, zei Van Heertum. ,,We hebben vandaag veel bezoekers ontvangen, maar het is natuurlijk wel jammer dat de geplande muzikale omlijsting voor de winkel en de presentatie van een aantal producten uit ons assortiment niet mogelijk was. Omdat het Fairtrade-dag is wilden we daarmee uitpakken, maar de weergoden zijn ons helaas niet goed gezind.”

Voor de Wereldwinkel was een tent geplaatst. Voorzitter David Andreae van Transition Town Boxtel en daarnaast nauw betrokken bij de plaatselijke werkgroep Fairtrade gemeente Boxtel, was een van de vrijwilligers die vanaf deze plek folders uitdeelde en voorbijgangers aansprak en informatie gaf over eerlijke producten. ,,De supermarkten Albert Heijn en Jumbo hebben vandaag onder meer bananen beschikbaar gesteld om uit te delen aan het winkelend publiek. Die zijn intussen helemaal op”, liet Andreae weten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Filipe TopSlank buisman optiek Toverboom Remax-optimus Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Elan Bikes support Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek