12:08:17    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 11 april 2014 11:50 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2014 11:52 uur

Welstand bespreekt Molenwijkschool

Welstand bespreekt Molenwijkschool

Eerder werd al bekend dat de Molenwijkschool geen nieuwbouw krijgt in de wijk In Goede Aarde. Het gebouw aan de Achterberghstraat heeft echter wel een grote opknapbeurt nodig. Architect Sjef van Hoof uit Eindhoven presenteerde woensdag de eerste plannen aan de welstandscommissie van de gemeente Boxtel. De verbouwing gaat na de zomervakantie van start.

Over die uitstraling van het pand aan de Achterberghstraat werd woensdag bij de welstandscommissie van de gemeente Boxtel uitgebreid stilgestaan. Architect Van Hoof gaf aan dat hij de verbouwing als een bijzondere klus ervaart. ,,Jos Bedaux, degene die dit gebouw ontworpen heeft, is een bekende architect in Noord-Brabant. Het schoolgebouw aan de Achterberghstraat is geen monumentaal pand, maar het is wél een bouwwerk waarvoor je respect moet hebben. Daarom moet het karakter overeind blijven.”

Vooral de verbetering van de klimaatbeheersing belangrijk is. ,,Daar gaat de meeste tijd in zitten", aldus de architect. Ook wordt gekeken naar multifunctioneel gebruik van de ruimtes. ,,Alle klassen van de onderbouw komen bij elkaar te zitten en kijken uit op de Speelmanstraat. In dit gedeelte komen ook het speellokaal en de aula, zodat de jongste kinderen daar snel gebruik van kunnen maken.” In de gevel komen twee deuren. ,,Zo kunnen de kinderen gemakkelijk naar buiten”, legt Van Hoof uit. De leden van de welstandscommissie adviseerden de architect de deuren even hoog te maken als de ramen die in de gevel zitten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Beleef Boxtel Huidtherapie Olieenzo Filipe Geld en Makelaardij Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Toverboom Elan Bikes support Podium Boxtel buisman optiek Meubelmakerijdenberg