13:15:23    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 14 juni 2014 16:55 uur, laatst gewijzigd op 14 juni 2014 16:59 uur

'Welkom! U bent nu één van ons'

\'Welkom! U bent nu één van ons\'

Op de foto: Nieuwe inwoners van Boxtel worden verwelkomd in het gemeentehuis. Burgemeester Mark Buijs (rechts) helpt mee in de bediening... (Foto: Peter de Koning).

Vijf inwoners van Boxtel zijn zaterdagmiddag officieel genaturaliseerd in de raadzaal. Mensen afkomstig uit onder meer Soedan, de Filippijnen en Duitsland werden door burgemeester Mark Buijs gefeliciteerd met het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

De nieuwkomersmiddag werd bezocht door enkele tientallen mensen. Ze werden getrakteerd op poffertjes in het vroegere personeelsrestaurant van het gemeentehuis, nu werkcafé De Link. De burgemeester verwees bij zijn verwelkoming naar de antidiscriminatiebetoging die enkele maanden geleden in Boxtel plaatsvond. ,,Iedereen is welkom in onze gemeente. U bent een van ons.”

Ook wees Buijs naar de vele activiteiten die door het jaar heen georganiseerd worden. ,,Er zijn hier heel veel vrijwilligers actief die ervoor zorgen dat Boxtel écht bruist. Hopelijk wilt u daarin ook een rol gaan spelen. Om zo onze samenleving gezamenlijk naar een nog hoger niveau te tillen.”

Na de bijeenkomst namen twee VVV-gidsen de nieuwkomers mee op een wandeltocht door het centrum van Boxtel.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie Alfa Podium Boxtel Toverboom Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Olieenzo Remax-optimus TopSlank Geerts advies Doornmalen electro EmielTechniek Elan Bikes support