00:43:03    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 11 mei 2011 16:23 uur, laatst gewijzigd op 12 mei 2011 14:59 uur

Weinig publiek rond circuspiste

Weinig publiek rond circuspiste

Op de foto: De paardenshow is een van de hoogtepunten in een hoofdzakelijk amateuristische show van circus Malford. (Foto: Albert Stolwijk).

De eerste voorstelling van circus Malford op het Breukelsplein trok vanavond slechts 31 toeschouwers. Zij zagen een show die vaak erg amateuristisch aandeed en waarbij vooral jeugdig talent in de piste kwam.

Het zijn moeilijke tijden voor circussen, ook mede door de economische crisis. ,,Sinds de euro de gulden heeft vervangen, is het eigenlijk bergafwaarts gegaan, maar de publieke belangstelling is met name het laatste jaar heel matig”, aldus bedrijfsleider Georg Sperlich van circus Malford.

Toch weet Malford in de crisistijd tot dusverre te overleven. ,,Een aantal andere circussen heeft noodgedwongen het besluit moeten nemen om te stoppen, maar gelukkig is het bij ons zover nog niet gekomen. We verzorgen in onder meer Nederland en België jaarlijks nog vele tientallen voorstellingen. Toch ondervinden ook wij de gevolgen van de crisis, het is gewoon een slechte tijd en allesbehalve een vetpot. Er komen de laatste tijd heel weinig mensen naar de voorstellingen, ook in Boxtel verwacht ik geen al te grote toeloop.” Die verwachting kwam vanavond in ieder geval uit.

Er zijn nog voorstellingen op donderdag en vrijdag om 16.15 uur, terwijl zaterdag twee shows worden opgevoerd: om 15.00 en 19.00 uur. De slotvoorstelling is zondag om 14.00 uur. Kaartverkoop vindt plaats aan de tent op alle voorstellingsdagen tussen 10.00 en 12.00 uur. Wie de editie van Brabants Centrum van donderdag 12 mei overlegt, krijgt vijf euro korting per persoon.

Auteur: Stefan Latijnhouwers/Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Huidtherapie Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro TopSlank Olieenzo buisman optiek EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Filipe Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht