20:35:39    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 juli 2012 14:44 uur, laatst gewijzigd op 05 juli 2012 14:45 uur

Weer discussie over Duits Lijntje

Weer discussie over Duits Lijntje

Op de foto: Het tracé van het Duits Lijntje is in beeld voor de verbreding van de Keulsebaan. (Foto: Albert Stolwijk).

Het gemeentebestuur van Boxtel wil duidelijkheid over de toekomst van het Duits Lijntje. Als het aan het gemeentebestuur ligt, wordt een deel van het tracé tussen de rijksweg A2 en bedrijventerrein Ladonk gebruikt voor de verdubbeling van de Keulsebaan. De provincie Noord-Brabant onderzoekt nog altijd over de spoorlijn gereactiveerd kan worden.

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu antwoordde deze week op Kamervragen over de mogelijke reactivering van het Duits Lijntje. Omdat de heropening van de spoorlijn Boxtel-Veghel niet duurder zou zijn dan 8 miljoen euro én er commerciële belangstelling is, wilde de Tweede Kamer weten of de minister met de provincie en de gemeenten in overleg wil treden.

Schultz van Haegen antwoordt dat de provincie Noord-Brabant momenteel nut en noodzaak van goederenvervoer op het Duits Lijntje onderzoekt. Ze geeft aan dat vanwege de lengte van het traject een tracéprocedure verplicht is. Omdat ook een groot aantal spoorwegovergangen opnieuw beveiligd zal moeten worden, verwacht de minister dat de kosten wel eens hoger uit zouden kunnen vallen dan 8 miljoen euro.

In Brabants Centrum van donderdag 5 juli een reactie van wethouder Wim van der Zanden. 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Elan Bikes support Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Remax-optimus Huidtherapie EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Toverboom Alfa Olieenzo Podium Boxtel TopSlank Beleef Boxtel