08:48:58    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 mei 2011 08:36 uur, laatst gewijzigd op 26 mei 2011 08:37 uur

’We hebben een muzikale klik’

’We hebben een muzikale klik’

Op de foto: Wouter Hardy en Rochelle Perts zingen regelmatig samen in de studio van Wouter in zijn ouderlijk huis in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Optreden in het televisieprogramma X-Factor met in totaal 2 miljoen kijkers. Het klinkt als een droom, maar voor de Boxtelse muzikant Wouter Hardy kwam deze vrijdagavond uit. Hardy begeleidde kandidaat Rochelle Perts op de piano tijdens haar vertolking van ’De Speeltuin’ van Marco Borsato. Onderweg naar haar woonplaats Eindhoven maakt Rochelle dinsdagavond een tussenstop in Boxtel.

Rochelle en Wouter leerden elkaar kennen op het Rock City Institute in Eindhoven waar ze allebei studeren. Het tweetal musiceert regelmatig samen. ,,We hebben zelf een lied geschreven, ik hoop dat ik dat mag zingen tijdens de finale van X Factor”, zegt Rochelle. ,,Dat nummer wordt gewoon een dikke hit, zeker als Wouter mij begeleidt op de piano.”

Het tweetal verraste de jury van X-Factor vrijdagavond met hun vertolking van ’De Speeltuin’. Zelfs jurylid Grodon raakte ontroerd door het optreden en dat terwijl Rochelle eigenlijk niet van dit soort muziek houdt. ,,Ik zou het lied zelf nooit gekozen hebben”, zegt de zangeres eerlijk. ,,Maar van alle Borsato-nummers is dit wel het mooiste.”

Het was Rochelle’s idee om Wouter te vragen voor de muzikale begeleiding tijdens de liveshow. ,,Eigenlijk zou John Ewbank dat doen, maar hij zat in het buitenland. Toen heb ik voorgesteld om Wouter als pianist te vragen. Dat vond ik zelf eigenlijk ook fijner omdat ik hem al ken en weet hoe goed hij is. We hebben een muzikale klik.” Wouter vult aan: ,,Ik vond het best spannend toen ik voor Eric moest spelen. Gelukkig was hij meteen tevreden.”

Rochelle is alweer druk bezig met de voorbereidingen van de live-uitzending die morgen, vrijdag 27 mei, op RTL4 wordt uitgezonden. ,,Ik mag nog niet verklappen welk nummer ik ga zingen, maar het wordt wel heel gaaf”, vertelt de zangeres. Over twee weken, op vrijdag 10 juni, staat de finale op het programma. ,,Of ik die ga halen? Ik hoop het wel!”, zegt Rochelle bescheiden. ,,Ik denk dat winnen lastig wordt, het niveau ligt dit jaar enorm hoog. Maar ik hoop natuurlijk wél dat ik de winnares wordt van X Factor 2011.” 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geerts advies EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Filipe Geld en Makelaardij buisman optiek TopSlank