14:31:02    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 08 november 2014 11:46 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2014 14:01 uur

'We blijven prikken, dat helpt'

\'We blijven prikken, dat helpt\'

Op de foto: De zwerfvuilruimers van de vereniging Dommel door Boxtel zien dat hun werk resultaat heeft. Er ligt steeds minder rommel in de berm van de rivier. En dus breiden ze hun werkgebied uit. (Foto: Albert Stolwijk).

Leden van de bewonersvereniging Dommel door Boxtel in de wijk Oost gaan elke twee weken met prikstok en vuilniszak zwerfafval in de bermen van fiets- en voetpad Lange Loop langs de Dommel te lijf. Sinds vandaag pakken ze ook de Liempdseweg aan de overkant van de rivier aan.

,,Zo’n drie jaar nu zijn we als prikploeg actief op het traject langs de Dommeloever vanaf de rijksweg A2 tot aan het brug in de Eindhovenseweg. Bovendien zijn we een jaar geleden begonnen met het stukje Fellenoord tussen tankstation Texaco en het Jacob-Roelandslyceum. Het resultaat is verbluffend: er ligt nauwelijks geen rommel meer. Maar we blijven prikken, dat helpt”, zegt voorzitter Theodoor van Leeuwen van de bewonersvereniging.

Naast de Liempdseweg is ook in de bermen van de Laarakkerweg geprikt. Én onder het viaduct van het Duits Lijntje waar graffitikunstenaars niet alleen fraaie en kleurrijke muurschilderingen maken, maar ok veel spuitbussen en andere rommel achterlaten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom buisman optiek Filipe Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro Podium Boxtel TopSlank Alfa EmielTechniek Huidtherapie Beleef Boxtel Geerts advies Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht