19:16:55    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 april 2014 14:42 uur, laatst gewijzigd op 03 april 2014 14:53 uur

Waterschap zet stuwen op zomerpeil

Waterschap zet stuwen op zomerpeil

Op de foto: Waterschap De Dommel heeft de stuwen omhoog gezet zodat een redelijke waterstand in de beken behouden blijft.

Vanwege de zachte en droge winter en de vroege lente is waterschap De Dommel al bezig met droogtebestrijding. In de beken is weinig stroming, ook is er een laag grondwaterpeil. Het waterschap heeft daarom de stuwen eerder omhoog gezet op een stand die bij de zomerpeilen hoort.

Van december tot en met maart is er 185 millimeter neerslag gevallen, normaal is dat 265 millimeter. De grondwaterstand heeft daarom op de Brabantse zandgronden een peil dat hoort bij de maand juni. Om toch een redelijke waterstand in de beken te houden, staan de stuwen in het gebied van waterschap De Dommel hoog. Dit houdt in dat er weinig stroming in het water zit.

Vermoedelijk zal ook snel het punt worden bereikt dat de waterpeilen flink gaan dalen. Dit probleem speelt al bij de Reusel waar een onttrekkingsverbod op de loer ligt.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Toverboom Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Remax-optimus Filipe Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel EmielTechniek Elan Bikes support Olieenzo Huidtherapie