19:52:51    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Maandag, 01 juli 2013 16:10 uur, laatst gewijzigd op 01 juli 2013 16:12 uur

Waterschap beheert Leijsenven

Waterschap beheert Leijsenven

Het Leijsenven is de komende jaren nog niet verlost van blauwalg. Dat zegt waterschap De Dommel aan de vooravond van de oplevering van alle schoongemaakte waterpartijen in het Boxtelse park Molenwijk. Het effect van het baggeren is volgens het waterschap pas na enkele jaren merkbaar.

In veel waterpartijen in Molenwijk is in de loop der jaren het nodige slib afgezet. Dit zorgt ervoor dat het water minder goed door kan stromen. Ook is het slib heel voedselrijk waardoor bij hoge watertemperaturen in de zomer blauwalg kan ontstaan. ,,Door het slib te verwijderen wordt de voedingsbodem voor blauwalg weggenomen, maar het effect van het baggeren is echter pas na enkele jaren merkbaar”, aldus een woordvoerster van het waterschap. ,,Dit komt omdat het ecologisch systeem in de waterpartij zich moet herstellen. Daarom kon het gebeuren dat onlangs toch blauwalg in het Leijsenven is vastgesteld.”

De werkzaamheden aan het Leijsenven en de vijver in dierenparkje De Groene Warande zijn inmiddels afgerond en dinsdag 2 juli wordt het project officieel opgeleverd door watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel en de Boxtelse wethouder Willie van de Langenberg.

Tijdens de oplevering tekenen beide bestuurders een overeenkomst waarmee het waterschap het jaarlijkse onderhoud van de gemeente overneemt. Om de overname te symboliseren zal dinsdagmiddag een maaiboot te water worden gelaten in het Leijsenven. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Beleef Boxtel Filipe Alfa Elan Bikes support Olieenzo Remax-optimus Meubelmakerijdenberg EmielTechniek