01:16:13    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 augustus 2014 12:12 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2014 16:21 uur

Waterschap De Dommel trekt verbod in

Waterschap De Dommel trekt verbod in

Op de foto: Zicht op de Heerenbeekloop in Liempde. (Foto: Piet van Oers).

Waterschap De Dommel heeft vrijdag het verbod in op het onttrekken van water uit beken en sloten ingetrokken. Dit geldt voor het gehele gebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de gebieden Olen en Sonniuswijk ten noordoosten van Son.

Door het wisselvallige weer met hevige regenbuien in de afgelopen weken zijn de afvoeren boven de 15-procentsnorm gekomen. Als de hoeveelheid water die door een beek stroomt onder de 10 procent komt van een gemiddelde afvoer, dan kan het waterschap een onttrekkingsverbod afkondigen.

Op 20 juni heeft het waterschap een verbod voor het onttrekken van water uit de meeste beken en sloten ingesteld om een noodzakelijke minimale hoeveelheid water in die beken te behouden. Met deze maatregel wordt de flora en fauna tijdens extreem droge periodes beschermd. Oppervlaktewater wordt, als er geen verbod geldt, met name gebruikt voor beregening van gewassen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Alfa EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo TopSlank Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Elan Bikes support Podium Boxtel Remax-optimus