07:05:31    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 17 november 2013 15:57 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2013 20:48 uur

Warm welkom voor Sint in Boxtel

Warm welkom voor Sint in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs (rechts) begroet Sinterklaas op Boxtelse bodem. (Foto: Peter de Koning).

Sinterklaas heeft zondagmiddag een hartelijk, warm en kleurrijk welkom gekregen tijdens zijn intocht per kano op de Dommel aan de Deken De Wijsstraat in Boxtel. Honderden kinderen en hun ouders waren getuige van de aankomst van de goedheiligman, die na alle problemen rond zijn staf opnieuw met een lastige kwestie te maken kreeg...

De gouden tulp, oftwel de symbolische sleutel van Boxtel, was namelijk verdwenen uit de kamer van burgemeester Mark Buijs. ,,De tulp moet gevonden worden, anders keert de Sint weer terug naar Spanje en krijgen de kinderen in Boxtel geen cadeautjes", liet presentator Marcel van Galen weten.

De toch al zo zenuwachtige burgervader Buijs voelde zich erg schuldig en had de brandweer, de politie en zijn ambtenaren op pad gestuurd om het belangrijke bloemstuk terug te vinden. Uiteindelijk kwam toch nog alles goed. Duikers wisten het kleinood, dat inmiddels was uitgegroeid tot een reusachtige gouden tulp, te vinden in het water van de Dommel. De opluchting bij de kinderen was groot. Het Sinterklaasfeest in Boxtel kan gewoon doorgaan.

Na de intocht reed de goedheiligman, voorafgegaan door Boxtel's Harmonie, met de koets naar het gemeentehuis op de Markt, waar iedereen hem en zijn zwarte pieten de hand kon schudden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Filipe TopSlank EmielTechniek Toverboom Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Podium Boxtel Remax-optimus Huidtherapie Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg