12:22:39    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 01 juni 2013 19:06 uur, laatst gewijzigd op 03 juni 2013 18:00 uur

Warm welkom voor Mark Buijs

Warm welkom voor Mark Buijs

Op de foto: Ten overstaan van commissaris van de koning Wim van de Donk (links) legt Mark Buijs de eed op de grondwet af bij zijn installatie als burgemeester van Boxtel. (Foto's: Gerard Schalkx).

Tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering is Mark Buijs uit Heusden zaterdagmiddag beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Boxtel. Naast bestuurders en politici uit Boxtel en de regio, maakten tal van vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen hun opwachting. De vier muziekkorpsen en beide gilden trakteerden burgemeester Buijs en zijn echtgenote Christel op een kleurrijke ontvangst.

In het bijzijn van onder meer zijn voorgangers Ton Rombouts, Jan van Homelen, Frank van Beers en Hans van Brummen werd Buijs in de raadzaal van het Boxtelse gemeentehuis beëdigd door commissaris van de koning Wim van der Donk. Na diens toespraak namen ook locoburgemeester Wim van der Zanden, gemeentesecretaris Jan Fraanje en raadsnestor Ad van de Wetering het woord.

De geanimeerde receptie ging van start na een gildegroet. Met een gezamenlijke serenade (filmpje onder) door de plaatselijke muziekverenigingen werd de feestelijke bijeenkomst afgesloten. Een fotoreportage is te zien op onze Facebookpagina.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Alfa Toverboom Beleef Boxtel Olieenzo Podium Boxtel Filipe Geerts advies Doornmalen electro Elan Bikes support Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht