02:23:59    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 16 november 2014 15:48 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2014 15:25 uur

Warm onthaal Sint Liempde

Warm onthaal Sint Liempde

Op de foto: Burgemeester Mark Buijs van Boxtel en presentator Ruud Bouwman ontvingen Sinterklaas zondagmiddag op het bordes van het voormalige raadhuis in een nat en herfstachtig Liempde. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten straalden zondagmiddag van oor tot oor op het bordes van het voormalige raadhuis in Liempde. Burgemeester Mark Buijs van Boxtel, presentator Ruud Bouwman en honderden kleine en grote inwoners van het klompenmakersdorp bezorgden de goedheiligman in het centrum van het dorp een warm welkom.

Ondanks het sombere herstweer vermaakten de kinderen, hun ouders en opa's en oma's en andere belangstellenden zich uitstekend. Zelfs het feit dat papraplu's in alle kleuren van de regenboog het zicht op het bordes - en dus op Sinterklaas - een beetje belemmerden zorgde niet voor problemen of klagende mensen. De sfeer was zoals elk jaar ontspannen en gezellig.

Uiteraard verliep ook deze intocht niet helemaal vlekkeloos. Een paar pieten waren het spoor letterlijk bijster. De hoofdpiet had besloten dat zij met een trapfiets over het spoor naar Liempde zouden komen met een speciaal cadeautje voor burgemeester Buijs. Maar ze hadden al dagen niets van zich laten horen, de satellietpiet had al die tijd geen contact kunnen leggen met het tweetal. Uiteindelijk kwam gelukkig alles toch nog goed en arriveerden de Pieten uiteindelijk toch nog in Liempde.

Na de intocht bezocht Sinterklaas alle Liempdse kinderen in zaal De Punder en in basisschool De Oversteek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Filipe Elan Bikes support TopSlank Olieenzo Geerts advies Alfa Beleef Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Doornmalen electro Podium Boxtel