15:04:34    woensdag, 19 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 26 oktober 2014 09:04 uur, laatst gewijzigd op 26 oktober 2014 09:06 uur

Wandelen in het pikkedonker...

Wandelen in het pikkedonker...

Op de foto: Enkel het licht van de lantaarnpalen en de zaklampen van de deelnemers brandden tijdens de Nacht van de Nacht in het buitengebied van Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Tijdens de Nacht van de Nacht, die zaterdag 25 oktober plaatsvond, vragen natuur- en milieufederaties met behulp van leuke activiteiten voor de gevolgen van lichtvervuiling. De Natuurwerkgroep Liempde nam zaterdag voor het eerst deel aan het initiatief en organiseerde een wandeltocht in het donker door het buitengebied van Liempde. De wandeling trok vijftig deelnemers.

Startpunt was café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat. In groepjes van tien personen wandelden de deelnemers naar plekken als het Groot Duijfhuis en het Sint-Janspontje. Op vijf plekken wachtten leden van de Natuurwerkgroep de groepen op om uitleg te geven over allerlei natuurthema's. Zo liet Dick Kuus met een speciaal apparaatje het geluid van een vleermuis horen, vertelde Tom Popelier over de das en gaf Frans Maas uitleg over de vogels die in het buitengebied van Liempde voorkwamen.

Deelnemers aan de Nacht van de Nacht waren blij verrast. ,,We wonen zelf op Kasteren, maar hebben hier nog nooit een wandeling in het pikkedonker gemaakt. Het was heel bijzonder", vond Susanne Scheutjens. Gids Wilhelmien van den Biggelaar laat weten dat het evenement van natuurwerkgroep Liempde volgend jaar zeker vervolg krijgt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel TopSlank Filipe Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Olieenzo Toverboom Remax-optimus Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen