02:02:33    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 16 juli 2013 09:23 uur, laatst gewijzigd op 16 juli 2013 09:25 uur

Wandelaars gestart in Nijmegen

Wandelaars gestart in Nijmegen

Rond tien over vier zijn ze vanochtend op pad gegaan. Uitgezwaaid en aangemoedigd door het uitgaanspubliek in de Nijmeegse binnenstad. Inmiddels zijn ze halverwege; zonder problemen. Vlak voor Elst melden Peter en Ivar Tang dat het goed gaat met hen. De twee Boxtelaren in de menigte van duizenden deelnemers aan de 97e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

,,Rond acht uur kwam de zon door en sindsdien is het wat benauwd”, vertelt Peter. ,,Maar we klagen niet. Het gaat prima.” Met zoon Ivar heeft hij op dat moment zo’n 27 kilometer gewandeld en is dus over de helft. Het tweetal loopt vier dagen lang vijftig kilometer. ,,We denken vanmiddag rond twee uur op de Wedren te arriveren”, zegt Ivar, die debuteert in de Vierdaagse. Hij vervolgt: ,,In de dorpjes die we passeerden stonden al vroeg met thee en muziek langs de kant. Een heel bijzondere belevenis. Erg gezellig!”

Naar schatting doen zo’n honderd langeafstandslopers uit Boxtel en omgeving mee aan het grootste wandelsportevenement ter wereld. Voor zover bekend is de 11-jarige Demi van den Aker de jongste Boxtelse deelneemster. Zij loopt voor de eerste keer, net als haar moeder Pascalle. Vader Patrick wandelt ook mee en heeft de monstertocht al eenmaal volbracht.

Op ’Roze Woensdag’ 17 juli klinkt er Boxtelse muziek tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen. Dan treedt Rooie Rico in de Nijmeegse Hertogstraat, de hotspot tijdens het jaarlijkse homo- én heterofeest.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek TopSlank Elan Bikes support Doornmalen electro Toverboom Alfa Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Geerts advies Filipe Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel Geld en Makelaardij