20:21:36    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 januari 2013 11:34 uur, laatst gewijzigd op 10 januari 2013 20:13 uur

Vuurwerkschade 17.000 euro

Vuurwerkschade 17.000 euro

Op de foto: Aan de Hofstad in Liempde werd een verkeersbord vernield door vuurwerk.

Voorafgaand aan de jaarwisseling schatte de gemeente Boxtel dat de totale kosten van mogelijke vuurwerkschade rond 10.000 euro zouden liggen. Deze week bleek dat de gemeente welgeteld 17.138,60 euro kwijt is aan het vervangen van onder meer vuilnisbakken, verkeersborden en schommels.

Het totale schadebedrag ligt beduidend hoger dan voorgaande jaren. Volgens een woordvoerder van de gemeente Boxtel betekent dat niet dat er meer schade is dan andere jaren. ,,Dat de kosten zoveel hoger liggen, komt omdat er relatief dure spullen vernield zijn.” Onder meer acht papierbakken (453 euro per stuk) in de wijk Boxtel-Oost en het vervangen van twee zogenaamde vogelmandschommels aan de Dennedreef en Krollerbocht in Liempde (1.500 euro per stuk) zorgen ervoor dat het bedrag is gestegen.

Boxtel probeert het vuurwerkvandalisme zoveel mogelijk tegen te gaan. In de weken voorafgaand aan de jaarwisseling worden veel vuilnisbakken en brievenbussen dichtgemaakt. ,,Sommige exemplaren zijn echter voor die tijd al beschadigd door vuurwerk”, stelt de zegsman. ,,De preventieve maatregelen kosten ook geld én veel tijd.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Elan Bikes support Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Alfa Toverboom Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel TopSlank EmielTechniek