16:38:21    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 mei 2011 14:25 uur, laatst gewijzigd op 20 mei 2011 21:06 uur

Vrouwen MEP klaar voor ’finale’

Vrouwen MEP klaar voor ’finale’

Op de foto: De vrouwen van MEP spelen zondag in eigen huis tegen Venlo. Winst brengt het team dichtbij de titel en promotie naar de overgangsklasse. (Foto: Albert Stolwijk).

Door een thuiszege op Concordia (4-1), afgelopen zondag, blijven de hockeysters van MEP winnen en komt de kampioenswedstrijd steeds dichterbij. Met nog twee wedstrijden te gaan, kunnen de Boxtelse vrouwen bij winst de kampioensvlag hijsen. De mannen van MEP sleepten zondag een kostbaar punt uit het vuur in Gemert: 3-3. Door het gelijkspel is de ploeg van John van Schoonderwalt zo goed als zeker van lijfsbehoud.

De vrouwen van Concordia uit Roermond waren zondag niet met offensieve bedoelingen naar Boxtel afgereisd. De gasten trokken zich massaal terug en groeven zich in voor de eigen cirkel. Twintig minuten lang had die tactiek succes, totdat Ivet van Schaijk de bal in de touwen joeg. Lang duurde de vreugde niet want in dezelfde minuut was het bij de eerste uitval al weer gelijk. MEP bleef drukken wat tot uiting kwam in drie strafcorners. Voor rust zette Noortje Hagemeijer haar team verdiend op voorsprong: 2-1.

In de tweede helft hetzelfde beeld, maar het oogde wat slordiger aan Boxtelse zijde. Door vooral Inge van Kessel kwam er gaandeweg meer dreiging. Met goede intercepties en harde passing sloeg zij de verlossende bres op Van Schaijk 3-1. Zij werd het goudhaantje van de middag en zorgde ook nog voor 4-1. De strafcorners die volgden, werden bekwaam door de keepster van Concordia gepareerd.

Coach Meta Boumans was opgelucht na deze stugge wedstrijd. Ze kon weer een wedstrijd afvinken. Haar complimenten betroffen wederom de teamprestatie. De ploeg had zich prima aangepast aan de moeilijke omstandigheden. Zondag 22 mei volgt het voorlaatste duel en tevens de laatste thuiswedstrijd voor de Boxtelse ploeg. Dan komt Venlo op bezoek, een zware tegenstander die zich zeker niet makkelijk gewonnen zal geven. MEP kan zich revancheren voor de nederlaag eerder deze competitie in Venlo en zodoende de koppositie handhaven. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

BLESSURELEED

Door veel blessures moesten de mannen van MEP zondag met een handvol jeugdspeler de moeilijke wedstrijd in Gemert spelen. Gemert is thuis zeer moeilijk te bespelen en de ploeg vecht tegen degradatie. De Boxtelaren weerden zich geducht tegen deze ervaren ploeg. Gemert kwam op voorsprong, maar aanvoerder Edo Swinkels trok uit een strafbal de zaak gelijk. De wekelijks scorende Tom Strüber zette de Boxtelaren zelfs op voorsprong. Voor rust was het echter al weer gelijk.

De tweede helft ging gelijk op. Door opportunisme kwamen de gastheren op voorsprong en de jonge Boxtelse ploeg was op achtervolgen aangewezen. De hard werkende Oscar van Hasselt scoorde de verdiende 3-3. Een punt waar vooral MEP tevreden mee kan zijn. De voorsprong op de mededingers blijft gehandhaafd. Het was wel opmerkelijk dat de Boxtelse ploeg vijf corners niet ten gelde kon maken.

Zondag 22 mei speelt MEP opnieuw uit tegen een degradatiekandidaat. Het geplaagde Goirle is dan de tegenstander. Deze ploeg kreeg van de hockeybond drie punten in mindering vanwege het opstellen van ongerechtigde spelers. Als de Boxtelaren winnen in Goirle, is dat de genadeklap voor de thuisploeg. Afslag om 14.45 uur.

Actuele standenlijst: www.mhcmep.nl.

Auteur: Ton Bastings

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Geerts advies Remax-optimus Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Filipe Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Toverboom EmielTechniek Podium Boxtel