14:51:03    dinsdag, 26 mei 2020
brabants centrum logo
Zondag, 16 november 2014 10:38 uur, laatst gewijzigd op 18 november 2014 23:03 uur

Vrolijke intocht op Markt Boxtel

Vrolijke intocht op Markt Boxtel

Op de foto: De intocht van Sinterklaas in Boxtel werd zondag verplaatst naar de Boxtelse Markt. Hier staat de goedheiligman samen met burgemeester Mark Buijs, presentator Marcel van Galen en Zwarte Piet op het bordes van het gemeentehuis. (Foto: Albert Stolwijk).

Het was zondagmiddag voor de vele honderden kinderen wel even wennen, maar de intocht van Sinterklaas op de Boxtelse Markt in plaats van bij de vaste aankomstplaats aan de Deken de Wijsstraat groeide ook op die plek uit tot een groot feest. Daar kon zelfs het slechte weer helemaal niets aan veranderen.

Vanwege de herfstachtige omstandigheden was het programma voor de intocht van Sinterklaas in Boxtel aangepast. De goedheiligman vond het vanwege de aanhoudende regenbuien en wind niet prettig om over de Dommel te varen en besloot daarom met zijn Zwarte Pieten direct naar de Markt te gaan.

Sinterklaas werd daar ontvangen door burgemeester Mark Buijs, presentator Marcel van Galen en héél veel Boxtelse kinderen. Zwarte Pieten waren al eerder in het centrum en zorgden voor een gezellige sfeer. Na de officiële ontvangst op de Markt ging de goedheiligman naar het gemeentehuis waar de jeugd hem de hand kon schudden. Ook kregen de kinderen een traktatie. De mededeling van de gulle bisschop dat ze 's avonds allemaal hun schoen mochten zetten, werd natuurlijk met veel gejuich begroet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel EmielTechniek Filipe buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Alfa Toverboom Elan Bikes support Podium Boxtel Remax-optimus