10:01:09    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 mei 2013 23:01 uur, laatst gewijzigd op 06 mei 2013 12:34 uur

'Vrijheid spreek je af'

\'Vrijheid spreek je af\'

Op de foto: Koperblazers van de Gildenbondsharmonie spelen het Wilhelmus na de twee minuten stilte bij de graven van omgekomen RAF-piloten uit de Tweede Wereldoorlog. (Foto: Peter de Koning).

Met gedichten die tot nadenken stemmen. Maar ook door middel van dans, zang en blaasmuziek. En omlijst met een vendelgroet door het gilde en een erewacht door jeugdige scouts. Boxtel herdacht de doden van de Tweede Wereldoorlog en van militaire acties nadien.

’Vrijheid spreek je af’. Dat was het thema van de 4 mei-herdenking en kwam tot uiting in een herdenkingsplechtigheid in de Sint-Petrusbasiliek. Aansluitend maakten circa 250 mensen, waaronder enkele veteranen, een stille tocht. Die voerde – via een korte stop bij het Indiëmonument aan de Koppel - naar de oorlogsgraven op het Heilig Hartkerkhof om twee minuten stilte in acht te nemen.

,,We móeten de herinnering levend houden aan hen die voor ons vielen en stierven”, aldus burgemeester Hans van Brummen tijdens de kranslegging.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek TopSlank Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Filipe Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Remax-optimus