22:52:34    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 14 oktober 2011 21:52 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2011 12:46 uur

Vossenjacht in hartje Boxtel

Vossenjacht in hartje Boxtel

Op de foto: Twee 'vossen' van De Hobbendonken maken hun entree op de weekmarkt. De rolstoel werd beschikbaar gesteld door de afdeling Thuiszorg van de Zorggroep Elde. (Foto: De Hobbendonken).

Een huisschilder, een muzikant, een pizzakoerier, een verpleegster en een bejaard vrouwtje in een echte rolstoel. Wie vrijdagochtend een bezoek bracht aan de Boxtelse weekmarkt, stuitte op de meest vreemde figuren. Het waren allemaal juffen en meesters van de jarige basisschool De Hobbendonken, die hun leerlingen trakteerden op een ludieke vossenjacht.

De Hobbendonken werd in oktober 1971 officieel geopend; het was de eerste basisschool in de nieuwe wijk Oost. Veertig jaar later stond de school uitbundig stil bij het robijnen jubileum. De aftrap vormde een drukbezochte reunie, verder werden creatieve workshops gehouden en deden kinderen mee aan een open podium. Donderdag stond een schoolreisje Efteling op het programma.

De vossenjacht in het centrum vormde de afsluiting van de feestweek. In groepjes speurden de ruim tweehonderd scholieren van De Hobbendonken naar vreemde vogels en rare snuiters.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Podium Boxtel Remax-optimus Olieenzo Toverboom Geld en Makelaardij TopSlank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek EmielTechniek Alfa Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen