20:20:26    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 mei 2013 15:21 uur, laatst gewijzigd op 17 mei 2013 15:25 uur

Vorsenpoel 3e met sprookjesdroom

Vorsenpoel 3e met sprookjesdroom

Op de foto: Groep 6s kreeg hun prijs uitgereikt in het Efteling Theater onder toeziend oog van sprookjesfiguur Roodkapje. (Foto: De Efteling).

Leerlingen uit groep 6s van basisschool De Vorsenpoel uit Boxtel namen deel aan de Anton Pieck Prijs, een liedjeswedstrijd van de Efteling. Woensdag werden de prijswinnaar bekend gemaakt. De Vorsenpoel werd derde en won vijfduizend euro met het nummer Sprookjesdroom.

De hele klas ging naar de Efteling voor de uitslag. De leerlingen schreven zelf het lied ’Sprookjesdroom’ en maakte er een videoclip bij. Tijdens de prijsuitreiking werd het nummer nogmaals gezongen voor een zeskoppige jury bestaande uit zanger Nol Havens van VOF de Kunst, zanger Bram Bos (junior songfestival 2011), liedjesschrijver Arne Vanhaekce, zangeres Laura Omloop, Olaf Vugts van de Efteling en voorzitter Jan Melis van Stichting Natuurpark de Efteling.

De Efteling organiseerde de wedstrijd omdat het tweehonderd jaar geleden is dat het eerste sprookjesboek van de gebroeders Grimm verscheen. In totaal werden 77 liedjes ingestuurd. De Mater Deischool uit het Belgische Wemmel werd eerste en won 20.000 euro. Basisschool ’t Holthuus uit Huissen eindigde als tweede en ging met 10.000 euro naar huis.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel EmielTechniek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Filipe Olieenzo Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro