08:45:16    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 mei 2011 09:41 uur, laatst gewijzigd op 24 mei 2011 17:25 uur

’Voorsorteren is best lastig’

’Voorsorteren is best lastig’

Op de foto: De deelnemers aan het verkeersexamen wachten in spanning op het startsein. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Hobbendonken stonden vanochtend een beetje zenuwachtig met hun fiets bij gemeenschapshuis De Rots. Zowel vandaag als morgen nemen kinderen uit groep 7 deel aan het praktisch verkeersexamen. En dat is, volgens de leerlingen, behoorlijk spannend...

Anne Bergman moet als eerste vertrekken en dat maakt het extra eng. ,,Ik fiets ook niet zo snel, dus misschien dat nummer twee me onderweg wel inhaalt”, zegt Anne. ,,Ik vind het behoorlijk spannend, maar heb vooraf wel de route een keer gefietst. Ik weet dus wat me te wachten staat. Het voorsorteren vind ik het moeilijkst en ik weet zeker dat we dat op deze route moeten doen.”

Klasgenootje Robin Heijkants is ook een beetje nerveus. ,,Ik fiets meestal best netjes, maar vandaag ga ik natuurlijk extra goed opletten. Gelukkig hebben we op school wat tips gekregen, zodat we weten waar we op moeten letten.” Ook Raven Valentijn staat gespannen te wachten op haar beurt. ,,Ik denk dat ik het wel moet halen; ik steek altijd netjes mijn hand uit en stop voor een rood verkeerslicht”, vertelt Raven. ,,Het is niet echt gezellig om de route in je eentje te moeten fietsen. Maar als je samen gaat kletsen leidt dat misschien ook weer af.”

In totaal nemen tien scholen deel aan het praktisch verkeersexamen. Vandaag en morgen fietsen leerlingen van De Vorsenpoel, De Oversteek, De Spelelier, Sint-Petrusschool, Jenaplanschool Molenwijk, Angelaschool, De Hobbendonken, Sint-Theresia, Prinses Amaliaschool en De Beemden de route. Er zijn vijftien controlepunten waarbij vrijwilligers controleren of de leerlingen veilig fietsen en zich aan de regels houden.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg TopSlank Podium Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Filipe EmielTechniek Geld en Makelaardij Toverboom Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Huidtherapie