11:31:15    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 17 november 2011 17:21 uur, laatst gewijzigd op 17 november 2011 17:26 uur

Voor ieder wat wils op cultuurdag

Voor ieder wat wils op cultuurdag

Op de foto: De brugklassers kozen tijdens de jaarlijke cultuurdag op het JRL uit twee workshops, zoals hiphop. (Foto: Albert Stolwijk).

De aula van het Jacos-Roelandslyceum was donderdag compleet omgebouwd tot een concertzaal voor de jaarlijkse cultuurdag. Alle brugklassers van het JRL volgden deze dag twee zelfgekozen workshops. De middag werd afgesloten met optredens van de leerlingen.

,,Vorig jaar stond het thema theater centraal tijdens de cultuurdag. We kozen dit jaar voor een zo breed mogelijk aanbod, zodat er voor iedereen wat wils was”, vertelt Debbie Verschuren, assistent cultuurcoördinator en docent dans. Nu konden de scholieren kiezen tussen tien verschillende workshops, zoals verhalen vertellen, grimeren, componeren, hiphop en slagwerk.

Aan het eind van de middag toonden alle scholieren op het podium in de aula wat ze geleerd hadden tijdens de workshops. De deelnemers van de cursus grimeren hadden geen mooie opgemaakte gezichten, maar iets heel anders. De workshop was namelijk gericht op nepwonden. De wratten en enorme sneeën met nepbloed trokken veel bekijks. Er werden ook optredens verzorgd tijdens de afsluitende presentatie, zoals hiphop, slagwerk en circustheater.

Het was een middag voor en door scholieren. Leerlingen uit hogere klassen verzorgden de techniek tijdens de afsluitende presentatie. Ook was een aantal vierdeklassers vandaag minimentor van de brugklassers. ,,Ze gaven aan dat het toch wel lastig is om zo’n clubje leerlingen te begeleiden”, aldus Verschuren.
 

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Olieenzo Filipe Toverboom Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Geld en Makelaardij buisman optiek