08:36:31    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 oktober 2011 09:27 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 09:42 uur

Vogeltellers breken records

Vogeltellers breken records

Op de foto: Grote zilverreiger boven De Scheeken. (Foto: Natuurwerkgroep Liempde).

Bij de telpost die onlangs door de Natuurwerkgroep Liempde is ingericht in natuurgebied De Scheeken, op de grens met Sint-Oedenrode, worden tal van records gebroken. Vrijwilligers tellen er trekvogels en komen tot opzienbarende resultaten, meldt Toon Ondersteijn.

Dat zaterdag bijvoorbeeld ruim negenhonderd vinken werden geregistreerd is op zich niet zo bijzonder, maar dat die dag óók meer dan driehonderd buizerds werden gesignaleerd is wel opmerkelijk, blijkt uit de statistieken die worden bijgehouden op www.trektellen.nl. Temeer omdat zich daaronder ook twee zeldzame ’ruigpoten’ bevonden.

Vogels die ook schaars waarneembaar zijn en toch door Liempdse vogelaars werden opgemerkt, waren onder meer de grote zilverreiger, rode wouw, blauwe kiekendief, waterpieper en slechtvalk.

In totaal werden zaterdag in de telpost bijna 3.300 vogels, verdeeld over 48 soorten, opgetekend tussen half acht ’s ochtends en kwart over vijf ’s middags. Een dag later stond de teller na vier uur al op meer dan 3.800 exemplaren, maar werden minder zeldzame vogels waargenomen.

De actuele stand van zaken van de Liempdse vogeltellers is te volgen op internet: htttp://www.trektellen.nl/trektelling.asp?telpost=942&site=0&land=1&taal=1&datum=20111015

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Elan Bikes support Huidtherapie Toverboom TopSlank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek buisman optiek Alfa Meubelmakerijdenberg