15:30:11    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 15 juli 2011 12:30 uur, laatst gewijzigd op 18 juli 2011 17:17 uur

Voetbalcompetitie start met derby

Voetbalcompetitie start met derby

Op de foto: Het laatste competitietreffen tussen Boxtel en ODC vond plaats op 12 februari 1995 in sportpark Munsel, eveneens in de derde klasse. (Archieffoto Brabants Centrum).

De opening van de nieuwe voetbalcompetitie betekent zondag 4 september meteen een Boxtelse derby. Het in de nacompetitie naar de derde klasse gepromoveerde RKSV Boxtel speelt thuis tegen plaatsgenoot ODC. Dat meldt secretaris Peter Tang van de ontvangende club.

Er wordt van alles in gang gezet om van het eerste competitietreffen sinds februari 1994 een feestelijke wedstrijd in sportpark Munsel te maken. Hoe dat precies vorm moet krijgen, is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Te zijner tijd volgt daarover meer informatie. Precies drie maanden later, zondag 4 december, staat de return gepland op het ODC-complex aan de Platanenlaan.

Zeventien jaar geleden speelden beide clubs voor het laatst in competitieverband tegen elkaar. Half oktober 1994 vond het eerste duel van die competitie plaats in sportpark Molenwijk. Peter Verhoeven en Pieter Schoenmakers scoorden beide eenmaal voor thuisclub ODC. Boxtel liet geen treffers noteren. De return in sportpark Munsel bleef in februari 1995 zonder doelpunten.

De tricolores bivakkeerden aan het einde van het seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. De rood-witten wisten in de hele competitie slechts één duel te winnen en keerden na een jaar terug naar de vierde klasse. Op dat niveau bleef Boxtel tot afgelopen seizoen actief. In de nacompetitie werd promotie door een overwinning op DOSKO ’32 uit Duizel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Huidtherapie Podium Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Alfa EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Filipe Beleef Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg