14:11:14    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 augustus 2014 17:12 uur, laatst gewijzigd op 27 augustus 2014 17:42 uur

Voermans nieuwe veteranenkoning

Voermans nieuwe veteranenkoning

Op de foto: Henk Voermans uit Boxtel (rechts) won het koningschieten voor veteranen van gildekring Dommelgroep. Hij wordt gefeliciteerd door Jos Beerens uit Liempde, nadat deze hem het zilveren wisselschild omhing. (Foto: Ruud van Nooijen).

Op het schietterrein van het gilde Sint-Antonius Abt aan de Oude Dijk in Liempde heeft Boxtelaar Henk Voermans woensdag 27 augustus het regionale koningschieten voor gildeveteranen gewonnen. Met de 264e treffer haalde hij de laatste resten van de houten papegaai uit de bijna dertien meter hoge schutsboom.

Op het vorig jaar in gebruik genomen schietterrein Antonius Bleek namen 27 veteranen het tegen elkaar op. Het koningschieten voor gepensioneerde gildeleden luidt de nieuwe serie competitiewedstrijden in, waarvoor vanaf volgende week elke woensdagmiddag afwisselend in Liempde en Boxtel de kruisbogen worden gespannen.

Voermans, sinds de heroprichting in 1996 lid én een van de topschutters van het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris, won het koningschieten voor de eerste keer. De meeste pijlen konden als voltreffers worden genoteerd; slechts 26 keer werd gemist door de schutters.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies buisman optiek Podium Boxtel Beleef Boxtel Filipe Olieenzo Alfa Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support TopSlank Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Doornmalen electro