01:45:52    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 27 april 2012 16:31 uur, laatst gewijzigd op 27 april 2012 16:31 uur

Vleesetende dino's in Boxtel

Vleesetende dino\'s in Boxtel

Op de foto: Deze week is op het terrein van De Groene Poort de laatste hand gelegen dan de reconstructie van een Giganotosaurus.

Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel heeft samen met de Universiteit Utrecht, het Chinese bedrijf Zigong Dinosaurs World en de Duitse firma Wolter Design een expositie ontwikkeld over het ontstaan en de evolutie van vleesetende dinosaurussen.

Een dergelijke tentoonstelling is nog niet eerder in Nederland vertoond en bestaat niet alleen uit skeletmateriaal maar volgens directeur René Fraaije ook uit ’angstaanjagende, bewegende en brullende dinosaurussen’. De nieuwe expositie begint met de oudste vleesetende dinosaurussen ter wereld.

Wolter Design heeft op speciaal verzoek één van de grootste vleeseters ooit vervaardigd. Het is een Giganotosaurus. Met een schedellengte van 1,60 meter en lichaamslengte van 14 meter was dit de grootste vleeseter die tijdens het late Krijt leefde in het gebied van het huidige Argentinië. Fraaije: ,,Het is de eerste keer dat een reconstructie van deze gigantische vleeseter in Nederland te zien is.”

De expositie over vleesetende dino’s in De Groene Poort is sinds 1 mei te zien, wekelijks van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support TopSlank Geerts advies Geld en Makelaardij buisman optiek Filipe Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Alfa Toverboom Huidtherapie Olieenzo EmielTechniek Podium Boxtel Beleef Boxtel