18:51:27    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 05 januari 2015 15:24 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2015 15:41 uur

Vijftigste energieadvies uitgereikt

Vijftigste energieadvies uitgereikt

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel reikt het 50e EPA-advies uit aan Arianne Dekker uit Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

Wethouder van de Wiel reikte maandagmiddag het vijftigste maatwerkadvies van Energiecoöperatie Boxtel uit aan Arianne Dekker uit Boxtel. Sinds oktober vorig jaar biedt de coöperatie zogeheten maatwerkonderzoeken gratis aan. Het wordt ook wel een Energie Prestatie Advies (EPA) genoemd en is een advies op onder andere het gebied van energiebesparing in huis.

ECBoxtel en de gemeente hebben voor deze actie de handen ineengeslagen. Om de kosten te dekken legt de gemeente per EPA 250 euro bij. Zo is het voor de ontvangers gratis gemaakt. Het advies bestaat naast energiebesparingtips uit aanbelevingen tot aanpassingen die bijdragen aan wooncomfort en binnenklimaat van een woning.

Er is veel animo voor de onderzoeken. Sinds de start heeft een kleine tachtig personen zich aangemeld. Voorzitter van EC Boxtel Marc Verbeeten wijst op het verdwijnen van een drempel; de gemeentesubsidie kon als sinds april worden aangevraagd, maar achteraf pas worden geïnd. Door de samenwerking regelt EC Boxtel de administratieve afhandeling van de 250 euro.


Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Toverboom Filipe Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Remax-optimus buisman optiek Olieenzo