11:31:09    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 08 november 2011 15:08 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2011 12:51 uur

Vijftien puppy’s voor hond Wodam

Vijftien puppy’s voor hond Wodam

Op de foto: De Amerikaanse Stafford Wodam met haar vijftien puppy's. (Foto: Albert Stolwijk).

De Amerikaanse Stafford Wodam heeft zaterdagmiddag maar liefst vijftien puppy’s geworpen. Een bijzonder aantal dat niet vaak voorkomt bij honden. Alle jonkies zijn in leven en worden goed verzorgd door de twee baasjes.

Hond Wodam van tweeënhalf jaar staat even in de schijnwerpers. ,,Omroep Brabant, De Telegraaf en Nederland 1 zijn al langs geweest”, vertellen Sussanne van der Meijden (23) en Kees van Aar (23), de eigenaren van de Amerikaanse Stafford. De hond heeft met haar puppy’s ruimte genoeg in het tuinhuisje om tot rust te komen van de bevalling van zaterdag. Die was nogal heftig. ,,We dachten dat er geen einde aan kwam. Om twaalf uur ’s middags begon de bevalling en om zes uur waren alle kleintjes er”, vertelt Van der Meijden.

Het stel had niet verwacht dat het vijftien pups zouden worden. ,,Meestal krijgt een hond zeven tot acht puppy’s. Wodam was best stevig tijdens haar zwangerschap, dus we hebben een echo laten maken. Daar zagen ze aan de ene kant drie kleintjes zitten en aan de andere kant was niets te zien, omdat haar blaas ervoor zat”, zegt Van Aar.

Om de twee uur kijken Van der Meijden en Van Aar even bij de hondjes om te controleren of alles goed gaat. De puppy’s moeten zo’n zes tot acht weken bij de moeder blijven totdat ze zelfstandig kunnen eten. Daarna worden ze verkocht. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen naar suuske1987@hotmail.com.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Filipe Geld en Makelaardij EmielTechniek Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg TopSlank Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Remax-optimus Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro