00:47:14    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 mei 2013 11:18 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2013 11:23 uur

Vijf gezakt voor verkeersexamen

Vijf gezakt voor verkeersexamen

Ruim 350 leerlingen van tien basisscholen uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel namen dinsdag en woensdag deel aan het verkeersexamen. De theoriekennis van de kinderen was vorige maand al getest, nu was het tijd voor de praktijk. Vijf Boxtelse basisscholieren uit groep 7 zakten voor deze test.

De deelnemers werden beoordeeld op 48 handelingen en mochten in totaal vijf fouten maken. 148 leerlingen slaagden erin om de route foutloos af te leggen, waarbij de kinderen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel gemiddeld het beste presteerden. Zij maakten het minste aantal fouten. Hoewel minder leerlingen gezakt zijn dan in 2012, is tijdens het examen slechter gepresteerd dan vorig jaar. ,,Opvallend is dat veel deelnemers vooral aan het begin van de route in de fout gingen”, aldus de organisatie.

Twee leerlingen maakten meer dan vijf fouten, terwijl drie anderen door het rode verkeerslicht reden en daardoor meteen niet meer in aanmerking kwamen voor het felbegeerde diploma. (Foto: Peter de Koning).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Huidtherapie Remax-optimus Geerts advies EmielTechniek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Toverboom Modecentrum Frans Theelen buisman optiek Olieenzo Beleef Boxtel Doornmalen electro