16:14:34    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 21 juli 2011 14:18 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2011 16:10 uur

'Vierdaagse: heerlijk feestje!'

\'Vierdaagse: heerlijk feestje!\'

Op de foto: Jo Hazenberg, Joep de Jong, Margo van der Sloot en Willy Hazenberg(v.l.n.r.) trainen elke dinsdag voor de vierdaagse. ,,Onze wekelijkse plezierdag”, aldus Van der Sloot. (Foto: Angelique Doevendans).

Zonder problemen heeft Margo van der Sloot (63) de eerste twee etappes van de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Net als haar vaste wandelmaatjes overigens. Samen met de broers Jo en Willy Hazenberg en Joep de Jong arriveerde de Boxtelse dinsdagmiddag om kwart over twee monter op de Wedren. Na bijna zeven uur doorstappen…

Van der Sloot is razend enthousiast. ,,De sfeer tijdens de vierdaagse is weer geweldig. Het is een genot om mee te lopen. Echt een feestje!”, vertelt ze als ze net weer thuis is uit Nijmegen. ,,Het weer was gisteren en vandaag prima. Alleen net voordat we terugkeerden in de stad kregen we straks met wat regen te maken. Maar dat deert ons niet hoor.”

De Boxtelse wandelaar is goed voorbereid. ,,Wekelijks trekken we er op dinsdag met ons groepje op uit. Geen vast aantal kilometers, maar gemiddeld toch wel dertig kilometer. Vooral ook omdat het zo leuk is. De dinsdag is echt onze plezierdag.”

Van der Sloot is er vast van overtuigd dat ze morgen de 95e editie van de Nijmeegse Vierdaagse zal voltooien. ,,De omstandigheden zijn prima. Sommige wandelaars klagen over van alles en nog wat, maar wij niet.”

Vrijdag 22 juli staat wethouder Van de Langenberg vanaf 11.00 uur langs het parkoers om de wandelaars aan te moedigen tijdens hun laatste kilometers. Bij de McDonalds in Malden deelt hij zonneklepjes uit aan inwoners van Boxtel en Liempde om hen zo een hart onder de riem te steken voordat zij aan de laatste kilometers beginnen op de zogeheten Via Gladiola, de Annastraat.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Filipe Toverboom EmielTechniek Remax-optimus Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel Alfa Beleef Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg