14:08:52    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 juli 2011 20:33 uur, laatst gewijzigd op 27 juli 2011 20:37 uur

'Victor Veilig: simpel en effectief'

\'Victor Veilig: simpel en effectief\'

Op de foto: D66'ers Bart Louwers (links) en Fons van Heesch brengen verkeersmaatje Victor Veilig naar het gemeentehuis. (Foto: Henk van Weert).

De fluorescerende pop Victor Veilig, die de voorbije maanden ook al werd gesignaleerd bij de Angelaschool, kan goede diensten bewijzen aan de verkeersveiligheid op de Schijndelseweg. Het gele attentiesein werd gisteravond door D66 als proef geplaatst bij de fietsoversteek nabij Het Dommelbad en menig automobilist trapte op de rem.

Woensdagavond lieten de D66’ers Bart Louwers en Fons van Heesch het ’verkeersmaatje’ achter bij de receptioniste in het gemeentehuis. Liever had het tweetal Victor Veilig overhandigd aan verkeerswethouder Wim van der Zanden, maar die is met vakantie.

Sinds de herinrichting van de Schijndelsweg hebben zich enkele ernstige ongevallen voorgedaan en ook is regelmatig sprake van bijna-ongevallen. Op aandringen van de gemeenteraad laat wethouder Van der Zanden momenteel onderzoeken welke relatief simpele ingrepen mogelijk zijn om de verkeersveiligheid te vergroten. ,,Victor Veilig is een goedkoop en effectief middel”, stelt raadslid Louwers. Zijn partijgenoot Van Heesch, lid van de raadscommissie Ruimtelijke Zaken, knikt. ,,We hebben het gisteravond tijdens een proef zelf gezien. De pop is in de berm van de weg geplaatst en vrijwel alle automobilisten trapten op de rem.”

D66 hoopt dat de Victor Veilig die zij achterlieten in het gemeentehuis wordt geadopteerd door de buurt, orthopedagogisch instituut De La Salle of de beheerder van Het Dommelbad. ,,Door de pop op piekmomenten strategisch te plaatsen, bereik je het beste resultaat”, stelt Louwers. Samen met Van Heesch hoopt hij dat de gemeente Boxtel de attentieseinen op meerdere plekken gaat inzetten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Podium Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Meubelmakerijdenberg Alfa Huidtherapie Olieenzo TopSlank