18:16:54    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:41 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 11:30 uur

Verzet tegen landgoedplan Bloemendael

Verschillende bewoners van de buurtschap Roond hebben grote bedenkingen bij de plannen van de gemeente Boxtel om in hun woonomgeving een 22 hectaren omvattend landgoed te realiseren. Volgens bewoonster Nel Dijstelbloem is de Roond al een fraai agrarisch cultuurlandschap dat geen verdere impuls nodig heeft.

Met enkele andere bewoners, onder wie Peter Olijslagers, greep Dijstelbloem de opening van de eerste wandelroutes in Het Groene Woud aan om een tegengeluid te laten horen. Op de plek waar wethouder Peter van de Wiel het eerste paaltje met wandelbordjes plaatste, stonden twee spandoeken die aan duidelijkheid niets te wensen overlieten: ’Zijn we verkocht aan een projectontwikkelaar? Wordt het gebied door 5 x 1.500 vierkante meter bebouwing natuurlijker? Nee, houd de Roond rustig natuurlijk!’.

Volgens Dijstelbloem bereiden de bewoners van de buurtschap nabij de Kampina zich voor op stappen. Binnenkort houden ze een vergadering en wordt bekeken op welke wijze actie gevoerd kan worden tegen de plannen van het gemeentebestuur. Dat heeft een deal gesloten met de Haarense agrariër Wim Vugts, die in ruil voor natuurontwikkeling vijf langgevelboerderijen op kavels van 1.500 vierkante meter mag bouwen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus EmielTechniek Huidtherapie TopSlank Podium Boxtel Geld en Makelaardij Toverboom Café zaal Kloosterzicht