20:38:36    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 september 2014 16:49 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2014 16:53 uur

Vervanging glasbakken in Boxtel

Vervanging glasbakken in Boxtel

Op de foto: Wethouder Herman van Wanrooij (rechts) nam donderdag als eerste de nieuwe ondergrondse glasbak op Fellenoord in gebruik. (Foto: gemeente Boxtel).

De gemeente Boxtel is sinds vorige week gestart met de plaatsing van tien ondergrondse glasbakken. Daarnaast worden verouderde glasbakken op negen andere locaties vervangen door moderne exemplaren. Wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel was donderdagochtend de eerste die de nieuwe glasbak op Fellenoord, nabij supermarkt Lidl, in gebruik nam.

Twee ondergrondse voorzieningen komen in elk geval bij winkelcentrum Oosterhof, nabij de supermarkten Aldi en Jumbo. Ook bij supermarkt Albert Heijn aan de Prins Hendrikstraat komt een ondergrondse glasbak; de andere exemplaren worden geplaatst in de volgende straten: Van Cronenborgstraat, Kapelweg, Duinendaal, Fellenoord, Sweelincklaan, Europalaan, Prins Hendrikstraat en Lennisheuvel.

Volgens de gemeente Boxtel dragen de nieuwe containers – zowel bovengronds als ondergronds – bij aan een schonere en prettigere leefomgeving en wordt de openbare ruimte minder belast doordat de glasbakken deels onder het trottoir verdwijnen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek Geld en Makelaardij Huidtherapie buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Alfa Olieenzo Toverboom Remax-optimus Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro