21:42:22    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 11 april 2012 11:52 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2012 11:54 uur

Verkeersquiz in De Walnoot

Leerlingen van de Boxtelse basisscholen Prinses Amalia, Angela en Sint-Theresia deden woensdag mee aan de verkeersquiz. In gemeenschapshuis De Walnoot hield Veilig Verkeer Nederland een wedstrijd waarbij de scholieren werden getoetst op hun verkeerskundige kennis. De winnende school doet op 6 juni mee aan de regiofinale in 's-Hertogenbosch.

Tijdens de quiz worden aan de hand van foto's vragen gesteld over verkeerssituaties. De foto's zijn genomen in de plaatsen waar de deelnemende scholen vandaan komen. Hiermee zijn de situaties herkenbaar voor de leerlingen. De Schijndelseweg in Boxtel werd een aantal keer gebruikt als voorbeeld. Zo werd onder meer de rode fietsstraat betrokken bij de quiz. 'Mogen hier ook auto's in of alleen fietsers?' De kinderen bleken goed op de hoogte te zijn en alledrie de scholen wisten de vraag goed te beantwoorden.

Met de quiz wil Veilig Verkeer Nederland meer aandacht besteden aan de verkeersregels. De scholieren uit groep 8 gaan volgend jaar naar de middelbare school en moeten dan op de fiets. ,,Het is belangrijk dat ze dan de verkeersregels kennen én zich daar ook aan houden", stelt Jos Wilms van Veilig Verkeer Nederland.

Op woensdag 6 juni wordt de landelijke finale gehouden in het Theater aan de Parade te 's-Hertogenbosch. Hier doen scholen uit Berghem, Vught, Sint-Oedenrode en Boxtel aan mee.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel Olieenzo Huidtherapie Remax-optimus Filipe Toverboom buisman optiek TopSlank Elan Bikes support Alfa Beleef Boxtel EmielTechniek Geerts advies Doornmalen electro Geld en Makelaardij