23:05:04    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 13 maart 2013 14:28 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2013 17:22 uur

Verkeersles voor jeugd Gemonde

Verkeersles voor jeugd Gemonde

Op de foto: Tijdens de vaardigheidsproef in het kader van het verkeersprogramma Streetwise stonden niet alleen oefeningen met de fiets op het programma, maar ook met de elektrische step. (Foto: Albert Stolwijk).

De leerlingen van groep 1 tot en met 8 van de Sint-Lambertusschool in Gemonde hebben maandag tijdens het educatieve ANWB-verkeersprogramma Streetwise van alles geleerd over onder meer het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en de reactiesnelheid.

Op verschillende locaties in het dorp, waaronder in het schoolgebouw, op de speelplaats, in de nabijgelegen gymzaal en op de straat Twijnmeer vonden verschillende activiteiten plaats. Het schoolplein was ingericht als een parcours waar de schooljeugd onder begeleiding van de ANWB-instructeurs allerlei verkeersopdrachten mocht uitvoeren.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 krijgen hier een vaardigheidsproef. ,,Niet alleen op de fiets, want ook met de elektrische step worden oefeningen gedaan”, liet groep 8-leerkracht Jan van Giersbergen weten.

Lees een uitgebreide reportage in Brabants Centrum van donderdag 14 maart.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg buisman optiek Remax-optimus Elan Bikes support Filipe Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel TopSlank Geerts advies Alfa EmielTechniek