22:25:33    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 05 februari 2014 11:21 uur, laatst gewijzigd op 05 februari 2014 11:22 uur

Verkeerscontrole op A2 bij Velder

Verkeerscontrole op A2 bij Velder

Team Verkeershandhaving en de Vreemdelingenpolitie hielden dinsdag tussen 07.30 en 15.00 uur in samenwerking met de Belastingdienst en de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) een verkeerscontrole op rijksweg A2 ter hoogte van parkeerplaats Velder in Liempde. In totaal werden 104 voertuigen gecontroleerd.

Uit cijfers van snelheidscamera’s, diverse verkeerscontroles en recente ongevallen blijkt dat de rijksweg A2 extra aandacht verdient. Daarom is besloten regelmatig te controleren bij de snelweg.

De politie lette dinsdag vooral op bestuurders die niet-handsfree belden tijdens het rijden. Dertig personen werden op de bon geslingerd. Daarnaast werden ook proces-verbalen uitgereikt voor onverzekerd rijden, geen gordel dragen, geen legitimatiebewijs kunnen tonen, rijden zonder rijbewijs en geen geldige APK. De politie inde ruim 1.400 euro van bestuurders die geldboetes hadden openstaan. Eén vrachtwagenchauffeur gebruikte zijn stuur als tafel om zijn administratie te doen. Ook hij kreeg een proces-verbaal. Een automobilist uit Letland werd dinsdag aangehouden omdat hij een vals rijbewijs had en met een snelheid van 175 kilometer per uur over de A2 reed.

De RDW lette op de technische staat van voertuigen. Bij drie voertuigen werd geconstateerd dat de banden te glad waren, bij één auto bleek de verlichting niet in orde en bij een ander voertuig waren de goederen in de laadbak niet vastgezet. De Belastingdienst inde tijdens de controle een geldbedrag van ruim 24.000 euro. Op 26 voertuigen werd beslag gelegd en uiteindelijk zijn er 11 daadwerkelijk afgevoerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Remax-optimus Olieenzo Podium Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Toverboom Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg buisman optiek EmielTechniek Geld en Makelaardij Beleef Boxtel