12:12:51    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 02 juni 2013 17:48 uur, laatst gewijzigd op 02 juni 2013 17:51 uur

Veiling Ton Verstraten: 3.525 euro

Veiling Ton Verstraten: 3.525 euro

Op de foto: Begeleid door Harry Hendriks zingt Fenne van Wuijtswinkel tijdens de laatste expositiedag van Ton Verstraten. (Foto: Gerard Schalkx).

De kunstveiling waarmee Ton Verstraten zijn jubileumtentoonstelling afgesloot, heeft 3.525 euro opgebracht. Het geld komt ten goede aan de onlangs opgerichte stichting Kunst, Cultuur en Erfgoed Boxtel. De instelling biedt leerlingen die dat zelf niet kunnen betalen in staat cursussen te volgen bij MiK Kunsteducatie.

Gedurende vier weekeinden ontving kunstenaar Verstraten in de voormalige Blanca-wasserij aan de Baroniestraat bijna duizend bezoekers. Zij genoten niet alleen van de schilderijen en objecten die een indruk geven van de vijftigjarige carrière van de artistieke Boxtelaar; elk weekeinde werd ook muzikaal omlijst door steeds wisselende talenten.

Zondag was gitarist Harry Hendriks te gast, samen met jongeren van de talentenklas van MiK Kunsteducatie. Aan het einde van de middag kroop Jules Groenen in de huid van veilingmeester en bracht met speels gemak vijf kunstwerken onder de hamer die door Verstraten beschikbaar waren gesteld: vier doeken en een bronzen beeld. Sjan van de Ven ging bovendien naar huis met een kunstwerk dat onder de bezoekers werd verloot.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Podium Boxtel Toverboom EmielTechniek buisman optiek TopSlank Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies Elan Bikes support Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Olieenzo