08:15:35    zondag, 31 mei 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 20 september 2014 13:36 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2014 13:39 uur

Veertig jaar Kèk Liemt in beeld

Veertig jaar Kèk Liemt in beeld

Op de foto: In het tenue van de klokkenluider van het Liempds geboorteklokje opende Wim van Erp samen met voorzitter Arnold van den Broek vrijdagavond de jubileumtentoonstelling van Kèk Liemt in De Serenade. (Foto: Albert Stolwijk).

Liempde duikt twee weekeinden op rij in het verleden. Met een overzichtstentoonstelling in zaal De Serenade aan de Oude Dijk staat heemkundestichting Kèk Liemt stil bij het robijnen bestaansjubileum. De eerste expositie werd gehouden in 1974 bij gelegenheid van het eeuwfeest van fanfare Concordia. Het muziekkorps presenteerde vrijdag 19 september een jubileumboek en doet bovendien mee aan bij de overzichtstentoonstelling van Kèk Liemt. En daarbij blijft het niet bij kijken alleen. Het wordt een interactieve expostie, beloven de initiatiefnemers.

De jubileumexpositie die veertig jaar geleden werd opgezet tijdens het honderdjarig bestaansfeest van Concordia bracht méér in beeld dan alleen de historie van de fanfare, vertelt voorzitter Arnold van den Broek van Kèk Liemt. ,,Het muziekkorps staat middenin de samenleving. Dat was altijd al zo en daarom werd veertig jaar geleden bij het eeuwfeest besloten om een fototentoonstelling op te zetten die Liempde door de jaren heen in beeld bracht. Het was een doorslaand succes."

Nadat de feestelijkheden rond het honderdjarig jubileum van de fanfare waren afgelopen, besloten de mensen die de tentoonstelling hadden opgezet vaker soortgelijke exposities samen te gaan stellen. Het leidde ertoe dat in december 1974 de plaatselijke heemkundestichting officieel werd opgericht. De naam van de drukbezochte foto-expositie, die óók werd opgezet om de honderdste verjaardag van dorpsbewoner Mieke van der Velden te vieren, werd de eigennaam van de nieuwe club: Kèk Liemt.

De fototentoonstelling is zaterdag 20 september van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Hierna kan het publiek nog in De Serenade terecht op zondag 21, zaterdag 27 en zondag 28 september steeds van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Remax-optimus Alfa buisman optiek Filipe EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie Beleef Boxtel