19:04:15    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 september 2013 16:27 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2013 16:43 uur

Veel animo voor burendag in Boxtel

Veel animo voor burendag in Boxtel

Op de foto: Met name de Voedselbank en Vincentiusvereniging vulden vorig jaar tijdens de Nationale Burendag de kramen op het terrein bij de voormalige Molenwijkschool aan het Ronduutje. (Foto: Henk van Weert).

Op verschillende locaties in Boxtel staan zaterdag 21 én zondag 22 september tijdens Nationale Burendag activiteiten op het programma. Zo vindt zaterdag in het wijkje Strohulzen vanaf 12.00 uur de jaarlijkse kennismakingsdag plaats, krijgt de buurt een opknapbeurt en is het de bedoeling om de onderlinge contacten te versterken.

Op Duinendaal gaan diezelfde dag de bewoners een grensstrook planten, waarna een barbecue gehouden wordt. Aan de Pellenwever staan vanaf 13.00 uur diverse activiteiten op de rol, waaronder een knutselmiddag, schminken, springkussens en een ballonnenwedstrijd. Op het Newtonplein in Boxtel wordt één dag later, op zondag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur, een garageverkoop en creatieve middag voor de jeugd gehouden, terwijl diezelfde dag buurtbewoners bij het Ronduutje de speeltuin mooi en veilig gaan maken.

Oranje Fonds en Douwe Egberts houden de burendag dit jaar voor de achtste keer. Het thema is dit jaar ’Koppen bij elkaar’. In 2012 nam een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders deel aan het evenement. De initiatieven voor burendag zijn volgens de organisatoren erg divers en lopen uiteen van spelletjes, tuinieren, het opfleuren van de buurt en onkruid wieden tot het houden van een creatieve dag (knutselen).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Filipe Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Olieenzo EmielTechniek Toverboom Remax-optimus Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg