10:59:58    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 13 juni 2013 12:53 uur, laatst gewijzigd op 13 juni 2013 13:27 uur

Vaten gedumpt aan Oude Dijk

Vaten gedumpt aan Oude Dijk

Op de foto: Twee brandweermannen verrichtten extra onderzoek naar de vaten en hun handschoenen werden na deze controle goed schoongemaakt vanwege de mogelijke giftige stoffen in de vaten. (Foto: Annelieke van der Linden).

De politie trof donderdag een aantal vaten met onbekende stoffen aan bij de glas- en kledingcontainers aan de Oude Dijk in Liempde. De agenten kregen een melding van een omwonende en schakelden vervolgens de Liempdse brandweer. Het weggedeelte werd afgezet met linten en pionnen.

Twee brandweerlieden gingen met handschoenen, gasmaskers, zuurstoftanks en een fotocamera naar de vaten toe om te onderzoeken om welke stoffen het ging. ,,We weten echter niet om welke stoffen het gaat. Het zou om afvalresten van een xtc-lab kunnen gaan, maar dat is niet duidelijk. We gaan van het slechtste geval uit en hebben de gemeente ingeschakeld, omdat het om openbaar gebied gaat”, aldus Marcel van Doorn, officier van dienst bij de brandweer.

De afdeling Milieu van de gemeente heeft vervolgens Van Gansewinkel ingeschakeld om het afval op te ruimen. ,,De vaten worden vervoerd naar een depot in Veldhoven”, meldde Van Doorn.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Geld en Makelaardij buisman optiek Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht Toverboom Geerts advies Podium Boxtel TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen