18:22:51    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:18 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:18 uur

’Varkensluchtjes wennen best snel’

’Varkensluchtjes wennen best snel’

Op de foto: Annabelle Hoogakker houdt een biggetje vast in de stal van Martien en Annemarie Welvaarts (links). (Foto: Peter de Koning).

Nadat groep 8-leerling Annabelle Hoogakker (11) van de Boxtelse basisschool De Hobbendonken donderdag 3 maart een spreekbeurt had gehouden over een biggerij, toog haar hele klas naar het varkensvermeerderingsbedrijf van Martien en Annemarie Welvaarts in de buurtschap Tongeren. Daar konden de scholieren met eigen ogen zien hoe varkens en biggetjes er in het echt uitzien.

Voor sommige leerlingen van De Hobbendonken was de eerste kennismaking met een echt varkensbedrijf even wennen. ,,Jezus, wat een lucht!”, en ,,My God! Wat stinkt het hier”, lieten enkele deelnemers aan de excursie onverbloemd weten. Het echtpaar Welvaarts kon er wel om lachen. ,,Als je nog nooit bij of in een varkensstal bent geweest, kan ik me die reactie wel voorstellen, maar de geur went snel”, aldus Annemarie Welvaarts, die samen met Martien tijdens een korte presentatie uitleg gaf over het bedrijf.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Geerts advies Filipe Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Remax-optimus EmielTechniek Meubelmakerijdenberg