07:30:26    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 31 oktober 2012 16:42 uur, laatst gewijzigd op 31 oktober 2012 16:48 uur

Van den Brand 3e op EK taekwondo

Van den Brand 3e op EK taekwondo

Op de foto: Brian van den Brand werd derde op het onderdeel sparren bij het open Europees kampioenschap in Polen.

Brian van den Brand nam vorige week deel aan het open Europees kampioenschap taekwondo in Polen. In de klasse tot 70 kilogram op het onderdeel ’sparren, doorgaand systeem’ behaalde de Liempdenaar een bronzen medaille.

De taekwondoka kwam op het Europees kampioenschap uit op drie onderdelen: tuls, puntstop en sparren doorgaand systeem. Op het onderdeel tuls gingen de beste vier taekwondoka’s gingen door naar de finale. Van den Brand werd vijfde en liep de finale net mis. Bij het onderdeel puntstop kwam de Liempdenaar tot de kwartfinale in de klasse tot 70 kilogram.

Als laatste onderdeel kwam het sparren aan bod. De klasse tot 70 kilogram, waaraan Van den Brand deelname, kende veel voormalige winnaars van Europese- en wereldkampioenschappen. Van den Brand was in deze poule de jongste met negentien jaar, maar wist in zijn eerste partij meteen een topper uit Rusland uit te schakelen. Hij eindigde het toernooi in de halve finale met een bronzen plak.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel TopSlank Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Geerts advies Olieenzo Remax-optimus Toverboom buisman optiek Elan Bikes support Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Filipe Huidtherapie