05:45:36    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 juli 2011 22:29 uur, laatst gewijzigd op 27 juli 2011 22:49 uur

Van den Bergh vijfde in sprintfinale

Van den Bergh vijfde in sprintfinale

Op de foto: Olaf van den Bergh (17) in actie tijdens het Europees Jeugd Olympisch Festival in het Turkse Trabzon. (Foto: Atletiekunie).

Het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in het Turkse Trabzon verloopt voor Olaf van den Bergh naar tevredenheid. De Boxtelse junioratleet liep woensdag de finale van de vierhonderd meter sprint en eindigde knap als vijfde. Een resultaat waarmee hij dik tevreden is, ook al lonkte een medaille. De verbetering van zijn persoonlijk record bracht maandag echter al voldoening.

Door de resultaten in de overige wedstrijden was Van den Bergh als zevende geplaatst voor de finale, waaraan acht atleten meededen. Voor het toernooi begon, was hij tevreden met een finaleplek. Maar toen hij eenmaal mocht ruiken aan de eindstrijd, wilde de Boxtelaar meer. Zou een medaille hem dan toch gaan lukken? Misschien kon hij zijn record wat aanscherpen?

Van den Bergh begon furieus aan de finale en kwam als tweede uit de laatste bocht. Voor hem liep Asong al bijna over de finish, maar die hoefde hij niet meer zo nodig bij te benen. Toen werd hij door drie atleten ingehaald en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek en 49.27 seconden.

,,Het was erg warm, dus iedereen liep wat langzamer dan normaal. Natuurlijk had ik graag mijn record verbeterd, maar ik ben er trots op dat ik de vijfde beste sprinter van Europa ben geworden”, reageerde de 17-jarige Boxtelaar na afloop van de finalestrijd.

Het EJOF was tot nu toe goed voor vier bronzen Nederlandse medailles. Twee keer viel een judoka in de prijzen, eenmaal was het feest voor een zwemmer en een keer ging het eremetaal naar een atlete.

Auteur: Maarten de Jong

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo EmielTechniek Beleef Boxtel Remax-optimus Geerts advies Alfa Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support