15:38:47    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 maart 2014 14:02 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2014 14:33 uur

Van de Wiel oriënteert zich

Van de Wiel oriënteert zich

Op de foto: Peter van de Wiel (Combinatie95, links) is 'hartstikke blij' met zijn vijfde zetel. Het gaat ten koste van INbox dat met twee raadsleden verder moet. 'Dit komt hard aan', aldus Jan de Koning. (Foto's: Peter de Koning).

Lijsttrekker Peter van de Wiel van Combinatie is ’hartstikke blij’ met de vijfde zetel die zijn partij vrijdagochtend 21 maart na een hertelling van de stemmen kreeg toegewezen. Hij start zaterdag 22 maart met de eerste coalitiebesprekingen. ,,Ik heb daarvoor alle lijsttrekkers uitgenodigd om één op één met mij oriënterend in gesprek te gaan.”

,,Het was even slikken. Als je zó afgetekend de verkiezingen wint en toch hetzelfde aantal zetels behoudt, is dat verrassend”, erkent Van de Wiel kort nadat hij de conclusies van het centraal stembureau hoorde. ,,Dat we die vijfde zetel nu toch kunnen bezetten, maakt me heel gelukkig.”

Tijdens de zitting van het centraal stembureau in de raadzaal waar de definitieve verkiezingsuitslag in Boxtel vrijdagochtend werd vastgesteld, reageerde lijsttrekker Jan de Koning van INbox teleurgesteld. Hij zat er met verslagenheid bij op de publieke tribune in de raadzaal toen burgemeester Mark Buijs vertelde dat hij een zetel moest prijsgeven aan Combinatie95. ,,Dit komt hard aan; ik moet het echt even op me in laten werken”, reageerde hij kort en bondig.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo TopSlank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Remax-optimus Toverboom Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg buisman optiek Filipe Huidtherapie Geld en Makelaardij