11:11:17    vrijdag, 29 mei 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 26 maart 2014 09:39 uur, laatst gewijzigd op 26 maart 2014 09:40 uur

'Van Makerskamer naar buurtkamer'

\'Van Makerskamer naar buurtkamer\'

Op de foto: Joost van Pagée (links) haalde tijdens de opening van buurtkamer Forofiet in december de sleutel van zijn sleutelbos. Naast hem beheerder Maddy van der Burg en haar zoon Ron. Op de achtergrond wethouder Tossy de Man. (Foto: Peter de Koning).

In buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje in Boxtel worden vrijdag 28 maart om 16.00 uur de publicatie ’Van makerskamer naar buurtkamer’ en het laatste kunstwerk uit de periode van de Makerskamer in de wijk Breukelen gepresenteerd.

In samenwerking met woonstichting Sint-Joseph en het Makershuis is de publicatie tot stand gekomen. Tekstschrijver Sophie Kracht heeft in een periode van twee jaar teksten geschreven over alle projecten die hebben plaatsgevonden. Deze publicatie met foto’s is vormgegeven door Mark van den Heuvel. Mariëlle Lapidaire maakte het laatste kunstwerk. Toegang tot deze oplevering is gratis.

Buurtkamer Forofiet werd in december officieel geopend en zet hiermee de Makerskamer voort. In 2011 werd gestart met deze Makerskamer met steun van het Makershuis in 's-Hertogenbosch, woonstichting Sint-Joseph, de gemeente Boxtel en een vaste groep vrijwillgers. De afgelopen twee jaar werd het oude schoolgebouw 'bewoond' door kunstenaars die via hun werk in contact kwamen met wijkbewoners. In buurtkamer Forofiet ligt het initiatief meer bij de buurtbewoners zelf.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Filipe Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Olieenzo EmielTechniek Remax-optimus Elan Bikes support Huidtherapie