09:17:47    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Zondag, 09 maart 2014 21:39 uur, laatst gewijzigd op 09 maart 2014 21:40 uur

Van Gerwen strandt op UK Open

Van Gerwen strandt op UK Open

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd het eerste grote dartstoernooi na het WK op zijn naam te schrijven. 'Mighty Mike' was goed op dreef tijdens het UK Open, maar hij moest zondagavond in de halve finale zijn meerdere erkennen in Terry Jenkins.

Op weg naar de halve eindstrijd rekende de Boxtelse wereldkampioen op indrukwekkende wijze af met onder andere Andy Hamilton en Mark Webster. Tegen Jenkins haalde hij dat hoge niveau niet.

Jenkins brak Van Gerwen in het begin van de wedstrijd en liep meteen uit naar een 5-1 voorsprong. Dat liet 'Mighty Mike niet op zich zitten. Hij knokte zich knap terug tot 5-5, maar daarna nam Jenkins weer het initiatief. De Engelsman nam een 9-6 voorsprong en daarmee een voorschot op de finaleplaats.

Nog één liet Van Gerwen zijn spierballen zien. Van 9-6 achter kwam hij terug tot 9-8, maar in de achttiende leg was dubbel twintig en daarmee de partij een prooi voor de Engelsman. (Archieffoto: Lawrence Lustig/PDC).

 

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Olieenzo Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Toverboom Filipe Huidtherapie Geerts advies buisman optiek TopSlank Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek