19:39:42    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 29 mei 2013 21:28 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2013 22:05 uur

Van Brummen: 'Stof tot nadenken'

Van Brummen: \'Stof tot nadenken\'

Op de foto: Hans van Brummen en zijn partner Lea zijn zichtbaar blij met het kleurrijke doek 'De Ontmoeting' van Ton Verstraten dat raadsnestor Ad van de Wetering (rechts) mede namens het college van B. en W. aanbood. (Foto: Albert Stolwijk).

Waarnemend burgemeester Hans van Brummen heeft woensdagavond afscheid genomen van de gemeente Boxtel. Daarbij gaf hij de plaatselijke bestuurders, politici en ambtenaren stof tot nadenken. Krampachtige omgang met vertrouwelijkheid, spanningen tussen college en raad en fracties onderling en houding van ambtenaren naar burgers zijn onder meer aandachtspunten in de ogen van Van Brummen.

Ondanks deze verbeterpunten was de toespraak Van Brummen niet zwartgallig. Hij heeft een positief gevoel over de intergemeentelijke samenwerking die is ingezet. ,,De ambtelijke fusie tussen met Haaren, Sint-Michielsgestel en Vught is in mijn ogen de opstap naar een bestuurlijke samensmelting. Boxtel is het als grootste gemeente aan zijn stand verplicht daarin het voortouw te nemen.”

De waarnemend burgemeester werd tijdens een informele receptie in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis lovend toegesproken door onder meer wethouder Wim van der Zanden, gemeentesecretaris Jan Fraanje en raadsnestor Ad van de Wetering. Onder de receptiegangers mengden zich onder meer de oud-burgemeesters Frank van Beers en Jan van Homelen. Daarnaast waren er diverse vertegenwoordigers van bedrijfsleven en instellingen die Van Brummen en zijn partner Lea uitzwaaiden.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel Filipe EmielTechniek Toverboom Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Olieenzo