10:52:49    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 augustus 2013 15:05 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2013 18:09 uur

VION: meer werk naar Boxtel

VION: meer werk naar Boxtel

Op de foto: Beeld van de werkzaamheden in de Boxtelse vestiging van VION (Foto: Gerard Schalkx).

Vleesconcern VION gaat haar werkzaamheden verder concentreren in haar vestiging op bedrijventerrein Ladonk in Boxtel. Dat heeft het concern vrijdag bekendgemaakt. Een kleinere vestiging in Helmond gaat dicht; alle activiteiten worden overgeheveld naar Boxtel.

Volgens VION behelst de maatregel een verdere concentratie van de varkensvleesactiviteiten. Daarvoor neemt VION Food Boxtel de activiteiten van VION Food Helmond over. ,,Dit besluit vloeit voort uit de nieuwe koers van VION Food Group die op 24 april 2013 is bekendgemaakt”, zegt woordvoerder Marc van der Lee. ,,De aanpassing is onderdeel van de herstructurering van de foodactiviteiten in Nederland en Duitsland. Deze efficiencymaatregel is noodzakelijk voor resultaatherstel op de sterk concurrerende varkensvleesmarkt.”

De aanpassing heeft volgens Van der Lee gevolgen voor de werkgelegenheid van 130 eigen medewerkers. Of ontslag volgt staat nog niet vast. ,,VION zet zich maximaal in om medewerkers intern te herplaatsen”, meldde VION vrijdag. ,,Dit is mede afhankelijk van het af te sluiten sociaal plan.”

De ondernemingsraad van VION is om advies gevraagd over het voorgenomen besluit.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Doornmalen electro TopSlank buisman optiek Meubelmakerijdenberg Filipe Alfa Toverboom Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen