12:31:53    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 16 april 2014 11:56 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2014 11:58 uur

Uitwerking privatisering sportclubs

Uitwerking privatisering sportclubs

Op de foto: Met Hockeyclub Liempde en voetbalvereniging DVG worden momenteel gesprekken gevoerd over privatisering. De gemeente Boxtel heeft een nieuw basisdocument opgesteld.

In 2011 verscheen de Sportnota van de gemeente Boxtel waarin al kort vooruit werd geblikt op de privatisering van sportclubs, waarbij de dagelijkse aansturing bij verenigingen terechtkomt. Het college van B. en W. stelde na een rondgang langs de Sportraad en de buitensportverenigingen recent een visiedocument samen, waarin standpunten over privatisering van sportverenigingen zijn opgesteld.

,,We vinden de dagelijkse aansturing en de verantwoordelijkheid voor de exploitatie geen taken voor de gemeente. Er zijn genoeg sportclubs die al geprivatiseerd zijn, zoals ODC, RKSV Boxtel en LSV. Daar hebben we goede ervaringen mee”, licht wethouder Willie van de Langenberg toe. Inmiddels worden gesprekken gevoerd met verenigingen waarvan de huurovereenkomsten met de gemeente aflopen, zoals voetbalvereniging DVG en Hockeyclub Liempde (HCL). Van de Langenberg: ,,Door dit visiedocument ligt er nu een basis om dit overleg te voeren.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 17 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Remax-optimus Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Elan Bikes support Geld en Makelaardij Doornmalen electro TopSlank Olieenzo Filipe Alfa Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel